TYKY 50+

Hankkeen tavoitteena on parantaa työyhteisön kaikkien työntekijöiden työhyvinvointia ja parantaa näin yrityksen tuottavuutta. Hanke tarjoaa mikro- ja pk-yrityksille koulutus-, ohjaus-, neuvonta- ja asiantuntijapalveluita koko organisaation työkyvyn parantamiseen. Hankkeen kaikki toimenpiteet ovat työllisyyttä, osaamista seka sosiaalista osallisuutta parantavia.

Hankkeessa voidaan kehittää yrityksessä seuraavia asioita, joilla suora ja välillinen vaikutus työhyvinvointiin ja tuottavuuteen:

1) osaaminen ja ammattitaito, toimenpiteenä ammatillinen lyhytkestoinen yrityskohtaisesti räätälöity tai useamman yrityksen yhteinen koulutus

huomioiden työnsisällön muutostarve, hyödyntäen pitkäaikaisten avainhenkilöiden hiljainen tieto, kokemus, ammattitaito ja sosiaalinen pääoma

2) johtaminen ja esimiestyö

ikäjohtamisen asiantuntijapalvelut

3) työturvallisuus

4) työilmapiiri

työilmapiirikartoitukset

terveyden ja toimintakyvyn (psyykkinen, fyysinen ja sosiaalinen) neuvontapalvelut

Yritykset voivat osallistua yksittäiseen toimenpiteeseen tai pitempikestoiseen työhyvinvointia ja tuottavuutta parantavaan prosessiin, jossa järjestetään toimenpiteiden ketju.

Hankkeen toteutusalue on Haapaveden-Siikalatvan ja Nivala-Haapajärven seutukunnat. Hanke toteutetaan ajanjaksolla 1.5. – 2015 – 30.4.2018 ja hankkeelle on myönnetty EU- ja valtion rahoitusta 500 000 €.

 

Lisätietoja:

Nivala-Haapajärven seutukunta

markku.mehtala(at)nihak.fi

puh. 050-339 7723

 

Haapaveden-Siikalatvan seutukunta

timo.kahkonen(at)haapavesi.fi

puh. 0400-150 260