Teatterin keskipiste

Hanke on päättynyt 29.12.2017

Hankeaika 1.4.2016 – 29.12.2017

Hankealue:Siikalatva

Rahoittaja:Keskipiste Leader ry/ Maaseutuohjelma

Hankkeen visio: Seutukunnan teatteritoimijoiden yhteistyön kehittäminen. Näyttelijäkurssien järjestäminen ja nuorten houkutteleminen teatterin pariin. .  Erityisesti nuorista harrastajista on pulaa. Hankkeen aikana pyritään järjestämään kursseja yhteistyössä mm. koulujen kanssa.  pyörittäminen.  Teatteritoiminnan ympärivuotinen pyörittäminen.  Oman näytöskauden ulkopuolella teatteritoimijat ovat kiinnostuneet tarjoamaan teatterielämyksiä muilla tavoin, esim.tilausnäytöksiä.

Keskipisteen alueellinen kesäteatteri Leskelässä on toiminut aktiivisesti vuodesta 2000, jolloin nykyisessä teatterissa esitettiin ensimmäinen näytelmä. Piippolan nuorisoseura on tuottanut näytelmiä vuodesta 1997, näytökset ovat painottuneet syksyyn. Molemmat teatterit toimivat omillaan, vaikka markkinointia ja esitysten valmistelua voitaisiin kehittää kollektiivisempaan suuntaan. Molemmat teatterit ovat saaneet tukea kansalaisopistolta ohjaajan palkkaamiseen. Nykyään kansalaisopisto jakaa rahaa vuorovuosina eri teattereille. Hankkeen aikana kokeillaan yhteisen ohjaajan palkkaamista, joka olisi molempien näytelmien valmistelussa.

Hankkeen ensisijaisena kohderyhmänä ja hyödynsaajana ovat Piippolan nuorisoseura ja Kepitys ry., jotka voivat kehittää yhteistyötään hankkeen avulla. Hyödynsaajina ovat myös teatterin katsojat sekä muut teatteritoimijat. Hankkeen tuloksia voidaan mahdollisesti hyödyntää myös laajemmin eri teatteritoimijoiden kesken.

Hankkeella on osa-aikainen projektityöntekijä.