Haapaveden-Siikalatvan logo

VIHANNESVILJELYN MAAMIESKOULU, 83594

Hankeaika 1.12.2018 – 31.12.2023
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020

Haapaveden-Siikalatvan seutukunnan maatiloille luodaan Vihannesviljelyn maamieskoulun kautta uutta kannattavaa avomaan vihannestuotantoa. Vihannesviljelyn maamieskoulu tarjoaa avomaan vihannestuotannon peruskoulutuksen, markkinointikoulutuksen, jatkojalostuskoulutuksen sekä logistiikkaan ja varastointiin liittyvää oppia. Peruskoulutuksen jälkeen syvennetään viljelysuunnitteluun, kannattavuuslaskentaan ja vihanneskasvustojen havainnointiin. Sivutuotteena syntyy pysyviä yhteistyökuvioita viljelijöiden välille. Opiskeluun kuuluu myös opintomatkoja vihannestuotantoalueille ja jatkojalostuslaitoksiin. Koulutuksissa hyödynnetään sekä paikallista osaamista että valtakunnallista huippuosaamista, tarvittaessa asiantuntemusta haetaan myös ulkomailta, esim. muista pohjoismaista.

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskus on myöntänyt hankkeelle avustuksen Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta sekä valtion maaseudun kehittämisen rahastosta.

Ohjelman toimenpide: 1.1 Ammatillinen koulutus ja tietojen hankkiminen
Ohjelman alatoimenpide: Koulutus, joka kohdistuu maatalouden alkutuotannon tai maataloustuotteiden jalostuksen tai kaupan pitämisen alalla toimiville pk-yrityksille

Yhteystiedot:
projektipäällikkö Veli Hyttinen, puh. 050-4700 604, e-mail veli.hyttinen(at)hspseutukunta.fi.