Hankeaika 01.03.2023 – 28.02.2026

SOMPA – Ulkomaalaisten työntekijöiden keskitetyt palvelut

Hankkeen tavoitteena on ulkomaalaistaustaisen työvoiman siirtyminen suoraan tai mahdollisimman nopeasti työelämään. Hanke on valmisteltu vastaamaan yritysten ja työnantajien työvoimatarpeita. Hankkeessa tehdään tiivistä yhteistyötä alueen yrittäjien ja muiden työnantajien kanssa. Hankkeen osatoteuttajana toimii Haapaveden Opisto.

Hankkeen tehtävänä on helpottaa työvoima- ja osaajapulaa aktiivisella rekrytoinnilla maassa olevien maahanmuuttajien keskuudessa. Hanke tarjoaa keskitetyt yhden luukun palvelut, joiden kautta työnantajat ja työtä vailla olevat autetaan löytämään toisensa. Maahanmuuttajia autetaan aloittamaan työelämässä ja elämässään Suomessa, sekä heidän perheitään autetaan kotoutumaan alueemme teollistuneelle maaseudulle pysyvämmin niin, että he myös jatkossa haluavat asua tällä seudulla.

Hankkeessa järjestetään neuvontapalveluita ennen ja jälkeen työn haun sekä myös kotouttamiskoulutuksen ja työn aloittamisen aikana. Kaiken toiminnan tavoitteena on mahdollisimman nopea, sujuva siirtyminen työelämään. Hankkeessa autetaan jo työssä olevia maahanmuuttajia kotoutumaan ja integroitumaan Suomeen, jos esim. kielitaito tai suomalaisen yhteiskunnan tuntemus ei ole riittävällä tasolla. Hankkeen toiminta-alueena on Haapaveden-Siikalatvan seutukunnan kunnat sekä Oulaisten kaupunki.

 

Toimintalinja:  4. Työllistävä, osaava ja osallistava Suomi

Erityistavoite:  4.1. Polkuja töihin

Kustannusmalli. Flatrate 40 %

Yhteystiedot:
projektipäällikkö Diana Seppä, , 0447591671

projektikoordinaattori Terhi Kauranen, , 0447692500

mentori Oulainen, Irma Grabar, , 0503066315

mentori Pyhäntä, Eeva Yrjänä,

Sosiaalinen media:

(1) Facebook

SOMPA – hanke (@sompa_hanke) • Instagram photos and videos